Opis produktu
Nóżki wieprzowe przednie mają więcej mięsa niż nóżki tylne. Otoczone są grubą warstwą skóry. Znajduje się w nich dużo powięzi, chrząstek oraz błon. Przerost tłuszczowy jest dość znaczny. Skóra na nóżkach ma barwę kremową. Mięso jest kremowo – żółte z elementami różowymi.
Nóżki wieprzowe tylne mają mniej mięsa niż nóżki przednie i są od nich krótsze. Otoczone są grubą warstwą skóry. Znajduje się w nich dużo powięzi, chrząstek oraz błon. Przerost tłuszczowy jest dość znaczny. Skóra na nóżkach ma barwę kremową. Mięso jest kremowo – żółte z elementami różowymi.
lodówka | czas i temperatura | zamrażarka |
---|---|---|
duże kawałki | do 3 dni w temp. od 2ºC do7ºC | od -10 do -18ºC, maksymalny okres przechowywania 4-6 miesięcy |
metoda | opis |
---|---|
rozmrażanie w lodówce | Po wyjęciu mięsa z zamrażalnika, przekłądamy je do części chłodzącej lodówki. Rozmrażanie odbywa się w temp. od 4ºC do 7ºC. |
rozmrożenie z wykorzystaniem płynów | Owinięte w folię mięso przekładamy do naczynia z wodą. Wodę zmieniamy regularnie co 30 min. do momentu rozmrożenia mięsa. |
rozmrażanie w mikrofalówce | Wyjęte mięso z foli umieszczamy w mikrofalówce i wybieramy opcję \”Rozmrażanie\”. Metoda ta jest szybka ale mięso jest poddawane obróbce cieplnej, nie jest polecana. |
Recenzje
There are no reviews yet.