Mostek

Zastosowanie
Mostek najczęściej wykorzystuje się do dań gotowanych lub duszonych z wcześniejszym podsmażeniem. Często dodaje się go również do bigosów i innych dań z kapusty.
Smak Lekko słony, swoisty.Zapach Typowy dla mięsa wieprzowego.Kolor Jasnoróżowy, miejscami kremowy.
Przerost tłuszczowy
średni
Struktura mięsa
Jest to warstwa delikatnych mięśni obrastających kości żebrowe, a także błon i tłuszczu. Mięso jest bardzo delikatne. Mostek zawiera mięśnie międzyżebrowe zewnętrzne i wewnętrzne.
Cechy świeżego mięsa
Mostek najwyższej jakości odznacza się czerwoną barwą oraz średnim przyrostem tłuszczowym. Jest to dolna, spodnia, partia przedniej ćwiartki. Mostek zawiera grube warstwy mięśni obrośnięte powięziami.
Przechowywanie mięsa surowego
lodówka czas i temperatura zamrażarka
duże kawałki do 3 dni w temp. od 2ºC do 7ºC od -10 do -18ºC, maksymalny okres przechowywania 4-6 miesięcy
małe kawałki jeden dzień w temperaturze od 2ºC do 7ºC
mięso mielone kilka dni w temperaturze od 2ºC do 7ºC
Metoda przygotowania
gotowanie, pieczenie, smażenie, mielenie, duszenie

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hosting/prv-hosting/xlx.pl/a/i/bagienica-masarnia/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-conditional-functions.php on line 259

No products were found matching your selection.